Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Nedjelja, 15. prosinac 2019.
Croatian English

Otvorena izložba Franjevački samostan i Hrvatsko pjevačko društvo ''Davor''u glazbenom životu Broda

IzložbaSLAVONSKI BROD - U ponedjeljak, 16. svibnja 2011., otvorena je u Državnom arhivu u Slavonskom Brodu izložba Franjevački samostan i Hrvatsko pjevačko društvo ''Davor''u glazbenom životu Broda na Savi/Slavonskoga Broda.  Arhiv je na 60-ak panoa uz pomoć arhivskog gradiva, fotografija, dokumenata, novinskih članaka i plakata kroz djelovanje Franjevačkog samsotana i HPD ''Davor'' predstavio dio glazbenog života Broda od kraja 19. stoljeća do današnjih dana.  

Franjevački samostan u Sl. Brodu je još od 17. stoljeća glazbom oplemenjivao svakodnevni žvot stanovnika brodskog područja, dok je ''Davor'' od svoga osnutka 1871. brojnim nastupima u gradu značajno poboljšao glazbeno-umjetnički život Broda na Savi/Slavonskoga Brod. Autori izložbe, Gordana Slanček i Ivan Medved, istakli su kako je ova izložba samo početak predstavljanja glazbenog života Broda jer Arhiv ima namjeru slijedećih godina predstaviti i druge glazbene aktere, nastavivši  2012.godine sa izložbom o povijesti rock glazbe  u Brodu.  O izložbi su govoili i predsjednik HPD ''Davor'' Robert Wachtler i gvardijan Franjevačkog samostana u Sl. Brodu o. Sebastijan Golenićkoji je i otvorio izložbu. Za ukupni glazbeni ugođaj pobrinulo se pjevačko društvo  'Davor'' pod ravnanjem Danijele Božičević, koje je brojne posjetitelje izložbe oduševilo svojim izvedbama.

 
 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Izložbe Slavonski Brod Otvorena izložba Franjevački samostan i Hrvatsko pjevačko društvo ''Davor''u glazbenom životu Broda