Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 22. listopad 2020.
Croatian English

Tečaj za djelatnike u pismohrani

Održan tečaj za djelatnike u pismohranama u 2011.

TečajSLAVONSKI BROD - U prostoru Državnog arhiva u Slavonskom Brodu od 7.-9. studenog 2011. godine održan je tečaj za djelatnike u pismohranama (djelatnici u pismohranama državnih tijela, tijela lokalne samouprave i uprave i javnih ustanova). Program tečaja obuhvaćao je teme koje su vezane uz obavljanje posla koje djelatnici provode u pismohranama.
To su poslovi zaštite i obrade arhivskog i registraturnog gradiva u tijelima, ustanovama i organizacijama koje stvaraju ili čuvaju to gradivo. Poslovima na zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva smatra se: zaprimanje, evidentiranje, klasifikacija, označavanje i tehničko opremanje gradiva, vođenje uredskih evidencija i drugih evidencija o gradivu, sređivanje i opis gradiva, odlaganje i zaštita gradiva, vrednovanje i izlučivanje gradiva. Predavači na ovome tečaju su bili: mr. sc. Ivan Medved (ravnatelj Državnog arhiva u Slavonskom Brodu), Gordana Slanček (voditelj odjela za zaštitu, obradu i  sređivanje arhivskog gradiva u DASB-u), Krešimir Ibrišimović (voditelj odjela za zaštitu arhivskog i registraturnog gradiva izvan arhiva u DASB-u), Vlatka Lemić (načelnica odsjeka za matičnu, razvojnu i dokumentacijsku službu u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu ) i Zvonimir Baričević  (pročelnik središnjeg fotolaboratorija u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu). Tečaj je slušalo 36 polaznika.
 
dscn2972.jpg

dscn2986.jpg dscn2987.jpg dscn2988.jpg dscn2993.jpg dscn3003.jpg

Nalazite se ovdje: Naslovnica Stvaratelji Tečaj za djelatnike u pismohrani Održan tečaj za djelatnike u pismohranama u 2011.