Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 22. listopad 2020.
Croatian English

Tečaj za djelatnike u pismohrani

Prijavite se na dvodnevni tečaj (26.-27.9.) za polaganje stručnog ispita za imatelje arhivskog gradiva

istock-classroomSLAVONSKI BROD, NOVA GRADIŠKA, POŽEGA  - Državni arhiv u Slavonskom Brodu održati će 26. i 27. rujna (utorak i srijeda; 09:15-15:15 sati) 2017. godine u prostorijama Arhiva u Slavonskom Brodu (Cesarčeva 1) tečaj za djelatnike u pismohranama koji su obavezni položiti stručni ispit sukladno čl. 8. Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (NN 105/97, 64/00, 65/09, 125/11, 46/17). 

Tečaj se preporučuje i svima onima koji sudjeluju u stvaranju arhivskog gradiva (od njegova nastanka, obrade, do odlaganja i naknadnog korištenja) i njemu mogu pristupiti svi zainteresirani neovisno o tome žele li izaći na ispit za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama za zaštitu i obradu arhivskog gradiva.

Tečaj će biti održan prema programu koji je propisan Pravilnikom o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04).

Cijena tečaja, po kandidatu, iznosi 1.000,00 kn. Detaljan program tečaja zainteresirani kandidati će dobiti naknadno.

Programom tečaja obuhvaćen je u cijelosti program ispita za provjeru stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama, a osim predavanja u cijenu je uključen i priručnik za polaganje ispita te osvježenje unutar jedne pauze dnevno. 

Pohađanje tečaja nije formalni preduvjet za pristupanje ispitu.

Ispit će biti održan krajem 2017. ili početkom 2018. godine, a prijavljene kandidate će ispitati Povjerenstvo za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva iz Zagreba. Kandidatima koji će položiti stručni ispit Povjerenstvo će izdati uvjerenje o položenom ispitu.

Ispunjenu prijavnicu za pohađanje tečaja potrebno je poslati do 11. rujna 2017. godine na adresu: Državni arhiv u Slavonskom Brodu, Cesarčeva 1, 35000 Slavonski Brod.

Po isteku roka za prijavu dostaviti ćemo prijavljenima podatke za uplatu naknade za tečaj.

Obavijest 

Prijavnica za tečaj (download)

 

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Stvaratelji Tečaj za djelatnike u pismohrani Prijavite se na dvodnevni tečaj (26.-27.9.) za polaganje stručnog ispita za imatelje arhivskog gradiva