Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 22. listopad 2020.
Croatian English

Tečaj za djelatnike u pismohrani

Održan tečaj za djelatnike u pismohranama u 2017.

DSC 2681 1500 x 1000SLAVONSKI BROD - Državni arhiv u Slavonskom Brodu održao je 26. i 27. rujna 2017. godine, u prostorijama Arhiva u Slavonskom Brodu (Cesarčeva 1), tečaj za djelatnike u pismohranama koji su obavezni položiti stručni ispit sukladno čl. 8. Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (NN 105/97, 64/00, 65/09, 125/11, 46/17). 

Prema čl. 2.-4. Pravilnika o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04), djelatnicima u pismohranama smatraju se osobe koje obavljaju poslove na zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva u tijelima, ustanovama i organizacijama koje stvaraju ili čuvaju to gradivo. Poslovima na zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva smatraju se: zaprimanje, evidentiranje, klasifikacija, označavanje i tehničko opremanje gradiva, vođenje uredskih evidencija i drugih evidencija o gradivu, sređivanje i opis gradiva, odlaganje i zaštita gradiva, vrednovanje i izlučivanje gradiva.

Tečaj je održan prema programu koji je propisan Pravilnikom o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04). Svi kandidati (njih ukupno 63), po završetku, dobili su potvrde o pohađanju tečaja.

Ispit će biti održan početkom 2018. godine u Državnom arhivu u Slavonskom Brodu, a prijavljene kandidate će ispitati Povjerenstvo za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva iz Zagreba.

Kandidatima koji će položiti stručni ispit Povjerenstvo će izdati uvjerenje o položenom ispitu. DASB će pravovremeno obavijestiti sve kandidate o točnom datumu održavanja ispita.

Program tečaja 

FOTOGALERIJA

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Stvaratelji Tečaj za djelatnike u pismohrani Održan tečaj za djelatnike u pismohranama u 2017.