Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 22. listopad 2020.
Croatian English

Tečaj za djelatnike u pismohrani

Održan tečaj za djelatnike u pismohrani 2018.

DSC 3936SLAVONSKI BROD - Državni arhiv u Slavonskom Brodu održao je 25. i 26. rujna 2018. godine, u prostorijama Arhiva u Slavonskom Brodu (Cesarčeva 1), tečaj za djelatnike u pismohranama.

Prema čl. 2.-4. Pravilnika o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04), djelatnicima u pismohranama smatraju se osobe koje obavljaju poslove na zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva u tijelima, ustanovama i organizacijama koje stvaraju ili čuvaju to gradivo. Poslovima na zaštiti i obradi arhivskog i registraturnog gradiva smatraju se: zaprimanje, evidentiranje, klasifikacija, označavanje i tehničko opremanje gradiva, vođenje uredskih evidencija i drugih evidencija o gradivu, sređivanje i opis gradiva, odlaganje i zaštita gradiva, vrednovanje i izlučivanje gradiva.

Tečaj je održan prema programu koji je propisan Pravilnikom o stručnom usavršavanju i provjeri stručne osposobljenosti djelatnika u pismohranama (NN 93/04), s tim da su polaznici tečaja upoznati i sa novinama koje su proizašle iz novoga Zakona o arhivskom gradivu i arhivima (NN 61/2018). Svi kandidati (njih ukupno 34), po završetku, dobili su potvrde o pohađanju tečaja.

Jedan od termina ispita u 2019. godini biti će predviđen i u Državnom arhivu u Slavonskom Brodu (najvjerojatnije u veljaći 2019.), a prijavljene kandidate će ispitati Povjerenstvo za stručni ispit za zaštitu i obradu arhivskog i registraturnog gradiva iz Zagreba.

Kandidatima koji će položiti stručni ispit Povjerenstvo će izdati uvjerenje o položenom ispitu. DASB će pravovremeno obavijestiti sve kandidate o točnom datumu održavanja ispita.

Tekst: D. Zovak

Foto: G. Orlović

PROGRAM TEČAJA 2018.

FOTOGALERIJA 

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Stvaratelji Tečaj za djelatnike u pismohrani Održan tečaj za djelatnike u pismohrani 2018.