Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Srijeda, 20. ožujak 2019.
Croatian English

Tribine, predavanja...

U Vukovaru otvorena izložba ''Subotičke gradske kuće''

Otvorenje izložbe ''Subotičke gradske kuće'' u Vukovaru VUKOVAR - Državni arhiv u Vukovaru predstavio je jučer  u ''Hrvatskom domu'' Vukovar gostujuću izložbu Historijskog arhiva Subotica pod nazivom „Subotičke gradske kuće“. Izložba predstavlja dio izvora koji svjedoče o izgradnji tri subotičke Gradske kuće u razdoblju od 1751. do 1910., koje su služile kao sjedište gradske vlasti i administracije (gradonačelnika, gradskog vijeća i ureda) grada Subotice. 

Fotografije, nacrti, planovi, plakati i dokumenti svjedoče o projektiranju, izgradnji i trajanju subotičkih Gradskih kuća,  a pisani su na latinskom, mađarskom, njemačkom, srpskom i  hrvatskom jeziku. Katalog  izložbe je trojezičan, napisan je čirilicom i latinicom na srpskom, hrvatskom i mađarskom jeziku. O izložbi su govorili ravnatelj Državnog arhiva u Vukovaru Petar Elez, ravnatelj Historijskog arhiva Subotica Stevan Mačković i mr. sc. Krešimir Bušić.  Otvorenju izložbe nazočili su i djelatnici Državnog arhiva u Slavonskom Brodu na čelu sa ravnateljem mr. sc. Ivanom Medvedom. Izložba će biti otvorena dva tjedna. Ulaz je slobodan.

Tekst i fotografije: Domagoj Zovak (DASB)

Subotičke gradske kuće ''Subotičke gradske kuće'' II ''Subotičke gradske kuće'' III ''Subotičke gradske kuće'' IV  S lijeva na desno: Stevan Mačković, Petar Elez, Krešimir Bušić 'Subotičke gradske kuće'' VI

Nalazite se ovdje: Naslovnica Tribine U Vukovaru otvorena izložba ''Subotičke gradske kuće''