Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Srijeda, 8. srpanj 2020.
Croatian English

Tribine, predavanja...

Održana zadnja rock večer u Arhivu

4. rock večerSLAVONSKI BROD - U srijedu, 30. siječnja 2013., u prostoru Državnog arhiva u Slavonskom Brodu, a u sklopu zadnje rock večeri u ambijentu izložbe ''Sve je to rock'n'roll'' (zatvara se 31. siječnja), predstavljen je CD autorskih pjesama popularne brodske rock grupe The Eggs. Snimka sedam pjesama je nastala u ožujku 1970. godine u Radničkom domu. Tada su u sastavu Eggs svirali Rajko Svilar, Dubravko Šef, Krunoslav Seletković i Josip Opačak.
 
Rock sastav The Eggs je djelovao u našem gradu od 1967. do 1970., a posljednja postava je kratko djelovala i 1973. Svirali su na plesnjacima u "Partizanu", Radničkom domu, stadionu Klasije i dr. Bili su najpopularniji brodski sastav tog vremena. Na rock večeri, osim što su se prvi puta javno čule njihove snimljene pjesme, saznalo se kako je izgledalo snimanje i nešto više o toj postavi grupe. Nažalost, iz tog doba nisu sačuvane ostale snimke. Članovi grupe su na rock večeri podijelili tri CD-a posjetiteljima.
Organizatore rock večeri  je ugodno iznenadila Zahvalnica brodskih rock glazbenika Državnom arhivu u Slavonskom Brodu za organizaciju četiri rock večeri i za  organizaciju izložbe ''Sve je to rock'n'roll''.
Glazbeni dio večeri upotpunio je duo ''Bazinga'' koji su činili pjevačica Linda Jurković i njen otac Mario Jurković  (akustična gitara). 
 
Tekst: Domagoj Zovak
Foto: Davor Miković (SBrock.net)
 
4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu4. rock večer u Arhivu 4. rock večer4. rock večer4. rock večer4. rock večer
Nalazite se ovdje: Naslovnica Tribine Održana zadnja rock večer u Arhivu