Državni arhiv u Slavonskom Brodu

Utorak, 26. ožujak 2019.
Croatian English

Tribine, predavanja...

Preko kataloga izložbi DASB-a do uvida u neke od povijesnih tema brodskog Posavlja i požeške Zlatne doline

P2270011 1003 x 688SLAVONSKI BROD - Kako bi se izvorni arhivski zapisi predstavili javnosti, DASB organizira se izložbe s namjerom približavanja arhivske baštine posjetitelju. Arhiv organizira svake godine izložbe koje su tematske, i često u povodu određenih obljetnica i proslava. Kako je jedna od uloga arhiva objavljivanje i prezentacija izvornoga arhivskog gradiva izložbe su prigoda da se brojni dokumenti, fotografije, plakati, pečati, grbovi, grafike, zemljovidi prezentiraju javnosti s ciljem upoznavanja kulturne i povijesne baštine, identiteta, te temeljnih vrijednosti sredine kojoj pripadamo.

Kako bi svi zainetersirani mogli imati uvid u izložbe koje je Arhiv realizirao, omogučili smo posjetiteljima službene stranice DASB-a da na jednom mjestu pregledavaju i koriste sve dosadašnje kataloge naših izložbi. Svi katalozi su spremljeni na servisu ISSUU.com.

Katalozi izložbi

Nalazite se ovdje: Naslovnica Tribine Preko kataloga izložbi DASB-a do uvida u neke od povijesnih tema brodskog Posavlja i požeške Zlatne doline